Naše klenotnice – Češki srednjoškolci u poseti Kruščici (VIDEO)

Učenici i profesori Biskupijske srednje škole iz Hradec Kralove boravili su u poseti opštini Bela Crkva. Reč je o međunarodnoj razmeni učenika koja se realizuje u okviru projekta Češke besede Kruščica pod nazivom „Mostovi prijateljstva“. Program je namenjen Osnovnoj školi „Sava Munćan“ iz Kruščice u cilju kulturološke i iskustvene razmene učenika sa partnerskim školama iz Češke Republike.

U cilju povezivanja škola, nastavnog osoblja i učenika Biskupijske srednje škole iz Hradec Kralove i OŠ „Sava Munćan“ iz Kruščice, direktori dveju škola potpisali su i protokol o saradnji. Potpisivanju protokola prisustvovali su predsednica opštine Bela Crkva Violeta Simić, predsednik Saveta mesne zajednica Kruščica Dragutin Jovanović i predsednik Češke besede Kruščica Jozef Irović.

Hor Biskupijske srednje škole pod nazivom „Skvadra risonante“ u crkvi Svetog Vaclava u Kruščici odžao je koncert koji se sastojao iz tri bloka – čeških tradicionalnih pesama, duhovne i popularne muzike. Odlično uklopljen repertoar, harizma i zvonki glasovi članova hora „Skvadra risonante“ oplemenili su veče, a publika je i imala priliku da prvi put čuje brojne kompozicije u zanimljivom stilu i aranžmanu.

admin

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Next Post

Naše klenotnice - Festival "Lepota različitosti" (VIDEO)

Pon dec 20 , 2021
Multikulturni festival „Lepota različitosti“ i ove godine prikazao je bogatstvo narodne igre i pesme različith nacionalnih zajednica koje čuvaju svoju kulturnu baštinu.

Možda Vam se svidi i