Naše klenotnice – Božićna kreativna radionica u Kruščici (VIDEO)

Na božićnoj kreativnoj radionici, koja je upriličena u Češkom domu u Kruščici, okupio se veliki broj dece, a u duhu predstojećih praznika – nastala su mnogobrojna mala umetnička dela.

Češka beseda Kruščica pod pokroviteljstvom Nacionalnog saveta češke nacionalne manjine organizovala je lepo druženje za mališane, sa ciljem očuvanja tradicije i čeških običaja.

„Uz pomoć Tereze Stamenković i Alene Havlove, deca izrađuju božićne i novogodišnje čestitke, kao i tradicionalne češke ukrase za božićno drvce. Posebno nam je drago što su deca oslikavala medenjake, odnosno češke kolačiće – pernik“ – rekao je učitelj češkog jezika Stanislav Havel.

Konzul Ambasade Češke Republike u Beogradu Petr Doležal istakao je značaj ove manifestacije za češku zajednicu u Srbiji.

„Drago mi je što sam danas sa svojom porodicom na ovoj lepoj radionici i što deca imaju priliku da pokažu svoju kreativnost. Vreme je božićnih praznika i mališani na ovoj manifestaciji čuvaju češku tradiciju na isti način kako se to radi i u Češkoj“ – naglasio je Doležal.

Uz lepo druženje i dobru zabavu, zajedničkim snagama ukrašena je i novogodišnja jelka, a mnogi ukrasi naći će se u porodičnim domovima mališana iz Kruščice.

admin

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Next Post

U planu otvaranje Centra za smeštaj i usvojenje u Beloj Crkvi

Pet nov 18 , 2022
Poštovani čitaoci, pred vama je serijal tekstova pod nazivom „Pravo u centar“ koji govori o usvojenju i hraniteljstvu. Pričali smo sa hraniteljima, andragozima… U prvom tekstu govorimo o Centru za smeštaj i usvojenje koji će biti osnovan baš u Beloj Crkvi.