Lepota multikulturalnosti na festivalu „Lepota različitosti“ (VIDEO)

Pravi praznik narodne igre i pesme priredila je grupa „Jagar“ iz Češke Republike kao i „Planski lužničani“. Gosti iz Češke Republike iz Ratiškovice na čelu sa predsednikom ovog mesta nastupili su duvačkim orkestrom „Vesela muzika“ i folklornom sekcijom „Svatoboržice“.

Nastupila je pevačka grupa Ansambla „Romaška“ iz Pančeva, orkestar udruženje „Centar tamburaške kulture Novi Sad“, hor „Bella musica“ Pevačka grupa „Ilinden“ iz Jabuke, hor „Harmonija“ iz Novog Sada, Ukrajinsko kulturno umetničko društvo „Kalina“ iz Inđije, učenici Osnovne škole „Sava Munćan“ iz Kruščice. Gosti iz Češke Republike iz Ratiškovice prikazali su lepotu cimbala uz grupu Cimbalova muzika „Malena“ i folklor grupe „Svatoboržice“. Na kraju, Duvački orkestar „Vesela muzika“ svojim nastupom oduševio je publiku, posebno obradom poznate pesme „Medo Brundo“.

Pokroviteljima i učesnicima festivala podeljene su zahvalnice, odnosno ručno napravljeni tradicionalni češki medenjaci „Pernik“ u obliku kruške kao i monografija Češke besede Kruščica.

admin

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Next Post

Izložba Vladimira Milanovića u Muzeju u Beloj Crkvi

Pet nov 10 , 2023
Izložbe radova Vladimira Milanovića „Between the lines“ obeležila je jesen u galerijskom prostoru Muzeja u Beloj Crkvi.

Možda Vam se svidi i